You are currently viewing Proširene vene na nogama i njihovo lečenje

Proširene vene na nogama i njihovo lečenje

I te kako je moguće lečenje proširenih vena na nogama, nemojte gubiti nadu. Prva pomisao vam je možda strah, ili mislite ma leka ni nema, a evo šta je u stvari istina.

Šta su proširene vene?

Proširene vene se najčešće javljaju kod žena. One zapravo predstavljaju oboljenje krvnih sudova na nogama. Lečenje se preporučuje u ranoj fazi bolesti.

Lečenje proširenih vena na nogama je moguće i može da bude uspešno. Ali baš kao što smo prethodno spomenuli, najbitnije da se ovaj problem ne shvata olako, već da se na vreme krene sa tretmanima koji mogu biti od pomoći za proširene vene.

Proširene vene na nogama lečenje

Problem proširenih vena na nogama je zaista veliki problem, uglavnom žena, a podatak je da čak 30% populacije ima poteškoće sa venama. Ovo oboljenje će se uglavnom javiti kod žena koje imaju problem sa viškom kilograma, koriste kontraceptivna sredstva ili su nasledili od nekog iz porodice.

Kada govorimo o lečenju proširenih vena, akcenat se stavlja na preventivu, dakle, veoma je važno da reagujete odmah, kako se ovo oboljenje ne bi proširilo. Lečenje ne mora uvek da podrazumeva operaciju ili laser, već se možete odlučiti na mnoge korake koji vam i te kako mogu pomoći da rešite svoj problem.


VENOVIN KAO POMOĆ PROTIV PROŠIRENIH VENA


Na našem tržištu proizvodi se veliki broj krema za vene i gelova, koje se lako koriste kako lek za proširene vene, uglavnom tako što ćete mazati gel na problematičnim mestima. Ovi proizvodi imaju za cilj da ublaže simptome i da eliminišu osećaj teškoće u nogama i bola koji se može javiti. Pored gelova pomoćiće vam i prirodni preparat za proširene vene – VENOVIN!

Potražite ga u apotekama!

Ishrana ima velikog uticaja na proširene vene, dalje, morate izbaciti i alkohol i cigarete iz upotrebe, i smanjiti težinu ukoliko imate problem viška kilograma.

Šta je dobro za vene?

Postoji nekoliko stvari kojih se morate pridržavati kada želite da pomognete sebi kod ovog oboljenja. U svakodnevnom životu, radite neke stvari za koje možda niste ni svesni da i te kako štete vašim venama, pa ćemo vam ukratko napisati šta je u stvari dobro za vene i na koji način sebi možete olakšati:

– Priuštite sebi masažu nogu, a to znači u ovom slučaju tuširanje hladnom, a zatim toplom vodom. Ovde je bitno da krenete od stopala na više, ka srcu. Suvo četkanje je odlična stvar, kako za vene, tako i za celulit.
– Bavite se nekom od fizičkih aktivnosti. To može da bude bilo koji sport koji vama najviše odgovara, da li je to plivanje ili trčanje, odredite sami.
– Jedite hranu bogatu vlaknima, a smanjite unos soli
– Što češće držite noge podignute

A ono što nije dobro za proširene vene na nogama jeste toplota. Tu bi trebalo da izbegavate sunce, saunu, solarijum, tuširanje vrelom vodom. Isto tako trebalo bi da izbegvate visoke potpetice, a preporuka je da nosite čvrste čarape, čarape koje vas stežu.

Proširene vene lečenje ishranom

Jedite više vlakana

Dodavanje više vlakana u vašu ishranu ne bi trebalo da zahteva bilo kakve velike promene ni dodatke. Trik je da izbegnete tri bela otrova i zameniti ih svojim zdravim ekvivalentom.

Tri bela otrova su: belo brašno, beli pirinač i bela šećer. Belo brašno zamenite sa celim zrnom. Beli pirinač možete zameniti smeđim piriničem, a umesto šećera pojedite neku voćku.

Odaberite hranu koja sadrži rutin za proširene vene

Najbolja hrana za lečenje proširenih vena na nogama je ona koja sadrži rutin. Rutin je deo velike porodice flavonoida. Oni imaju višestruko dejstvo na telo, jedan od najvažnijih je za smanjenje krhkosti i pucanja kapilara, čime se smanjuje rizik od razvoja novih proširenih vena. Hrana koja je prirodno bogata rutinom svakako ide u prilog vašim zdravim nogama.

Rutin je antioksidans i antitrombotik. Prirodni izvori rutina su: heljda, jabuka, trešnje / višnje, grožđe i borovnica. Neka hrana može da utiče na hormone i izazove proširene vene.

Jedna je stvar dodati najbolju hranu za proširene vene u vašu ishranu, ali takođe treba da izbegavate neke neprijatne hemikalije da biste dobili mlađi izgled i zdrave noge.

Dakle, ako želite jesti samo najbolju hranu za proširene vene, zamenite konzerviranu hranu sa svežom, suvom ili smrznutom hranom i održavajte zdrave noge ceo život.

Izvor: minutzamene.com