Amputacija noge izbegnuta

  • Post author:
  • Post category:Blog

Zahvaljujući Venovin preapratu izbegnuta je amputacija noge

 Najgora rana na potkolenici potpuno je zarasla a koža na tom mestu prvi put posle toliko vremena počela je da poprima normalnu boju.

NEPODNOŠLJIVI BOLOVI

Naša čitateljka Irena Lekić iz BiH na sve načine pokušavala je da pomogne svojoj majci Ani (73), koja je, kao dugogodišnji dijabetičar dobila gangrenu na stopalu. Njeno stanje se pogoršavalo sve vreme dok nije počela da koristi Venovin. Bolovi u nogama bili su nepodnošljivi. Ana nije mogla da hoda od bolova, niti da miruje. Stanje se pogoršalo kada joj se otvorila rana na desnoj potkolenici i na prstu iste noge. Lekari su joj savetovali amputaciju prsta, pa je tako i bilo. MEdjutim posle samo nekoliko meseci nakon amputacije, gangrena je zahvatila drugi prst. i on je takodje bio amputiran. Rana na potkolenici je bila u lošem stanju da su se vidle tetive. Prizor je bio strašan i za nju nepodnošljivo bolan, kaze Irina.

RANA POTPUNO ZARASLA

Irena je saznala za Venovin i odlučila da pokuša da pomogne majci. Majka nije u početku verovala da joj išta može pomoći. U tom momentu stanje joj je bilo toliko loše da su joj lekari predvidjali amputaciju obeju potkolenica kako bi joj život spasili. Medjutim, ubrzo nakon promene Venovin preparata njeno stanje počinje da se popravlja. Noge su je manje bolele i rane su polako počele da zarastaju, a koža je na tom mestu prvi put posle toliko godina počela da poprima normalnu boju. Sada rana izgleda kao mala posekotina. Kad smo otisli na kontrolu mamin hirurg nije mogao da veruje kako se toliko poboljšalo, kaže Irena.

NIVO ŠEĆERA NE PRELAZI SEDAM

Irena je takodje kod majke primetila da nivo sećera ne prelazi sedam. Kao pacijent koji se već 25 godina bori sa dijabetesom nivo šećera je uvek bio 15,16. Otkad je počela da pije Venovin, šećer je u normalni. Takodje više joj nisu ni hladne noge.

Od poslednje amputacije i posle pet meseci stanje joj je odlično, zahvaljujući Venovinu. Sve rane su joj zarasle, normalno hoda, kaze Irina.

Text preuzet iz casopisa Lekovito Bilje.