Najbolji melem za otvorene rane?

  • Post author:
  • Post category:Blog

Koji je najbolji melem za otvorene rane?

Na ovo pitanje verovatno da postoje mnogi odgovori.  Medjutim, da li ti melemi imaju isto dejstvo kod različitih osoba?
Drugo je pitanje, da li su ti melemi dobri da se korsite jer imaju direktno dejstvo da zatvaraju rane? Odgovor može biti da se time ne rešava problem loših krvnih sudova iliti loše unutrašnjosti krvnog sistema. Ranu tretirate spolja a problem je u unutrašnosti.

Činjenica je da na trzistu Srbije i regiona nema zvaničnog leka za otvorene rane. A kako bi i bilo, kad postoje bezbroj faktora koji mogu da dovedu do otvorenih rana na direktan ili indirektan nacin. Zato postoje preparati koji mogu da pomognu ali ne da leče. Ministarstvo Zdravlja Republike Srbije koristeci zakone EU, striktno zabranjuje da se koristi termin „lecenje“ ukoliko taj preparat nije registrovan kao LEK. Nazalost ova cinjenica se cesto zloupotrebljava.

 

Tretiranje otvorenih rana

Zivimo u svetu interneta gde svako moze da napise bilo sta i da to ima ili nema efekta. Ali cinjenica je da sve ostaje zabelezeno.
Najbolji savet je slusati savet strucnjaka, lekara kako treba pravilno tretirati otvorenu ranu i ponasati se u skladu sa tim. Nazalost to nekada i ne daje rezulate kakve pacijent ocekuje,  te se odlucujemo da koristimo razlicite preparate. Neki od njih su registrovani neki nisu. Neki daju rezultate neki ne.

Ovaj post ne sluzi da Vam da informacije kako da tretirate otvorene rane na sopstvenu odgovornost vec kako da to ne radite a da prethodno ne konsultujete lekara.

Оставите одговор