RANA OD GANGRENE ZARASLA 100%

Pre tačno šest meseci objavili smo priču Zorke Dimitrijević iz sela Kovačevac kod Jagodine kojoj je, do tada, rana od suve gangrene zarasla čitavih 70 posto. Bolovi su prestali, sem na promenu vremena, i iz rane više ništa nije curilo. Gospođa Dimitrijević počela je tada bolje da spava, postala je stabilnija. – Moram da vam se pohvalim – pozvala nas je početkom septembra baka Zorka da nam saopšti sjajnu vest – za šest meseci rana joj je potpuno zarasla.
Ostao joj je samo blagi ožiljak kao pečat, tek da je podseća da je imala gangrenu I da je noga mogla da joj bude amputirana. – Noga mi je, prosto rečeno, oživela. Pojavile su mi se vene, cirkulacija se poboljšala i zato svima koji imaju probleme sa krvnim sudovima toplo preporučujem Venovin, koji me je spasao – konstatuje gospoža Dimitrijević koja je sa dijagnozom suve gangrene prošla kroz pakao bolova. 

 

Niko nije ni posumnjao na začepljen krvni sud

Pomoć je tražila u mnogim lekarskim ustanovama. – Više od deset godina žalila sam se na bolove od kuka ka prstu na nozi, ali sve vreme lekari su mi govorili da je u pitanju kičma, uklještenje nerava… Niko nije ni posumnjao na začepljen krvni sud. Da je problem dijagnostikovan na vreme, sve bi bilo drugačije. Ovako, sa dubinskom ranom od gangrene mučila sam se godinama – ističe naša sagovornica i nastavlja: – Danima i noćma nisam znala šta da radim od bolova, kao nožem da mi neko seče nogu, takav osećaj sam imala. Lekari su, po rečima gospođe Dimitrijević, bili vrlo skeptični u krajnji ishod lečenja. Mnogi od njih bili su ubeđeni da rana nikada neće zarasti i da je amputacija neizbežna. Noga je, jednostavno, bila u fazi odumiranja. Kada je baka Zorka već izgubila svaku nadu, njen zet je slučajno naišao na reklamu za Venovin, mešavinu lekovitog bilja sa crnim vinom koja ne sadrži alcohol. Pošto sam tri meseca svakodnevno uzimala Venovin, po dva decilitra ujutru i uveče, I otišla na previjanje rane, lekar je bio iznenađen: ,Rana vam se značajno smanjila?, prokomentarisao je- ističe baka Zorka.

slika zatvorene rane tokom koriscenja Venovina