Dijagnoza angine pektoris, loša cirkulacija, proširene vene i povišen holesterol

“Kao da nemam ANGINU PEKTORIS I PROŠIRENE VENE”. Ovaj naslov stoji u intervjuu između Munevere Kevelji i redakcije “Magičnog bilja”. Tekst je preuzet iz časopisa o zdravlju “Magično bilje”. (br.91, str.13).

Šezdesetogodišnja Mostarka Munevera Kevelj mesecima nije spavala zbog nepodnošljivih grčeva u nogama. Dijagnoza angine pektoris, loša cirkulacija, proširene vene nisu je, kaže, mnogo uznemiravale, sve dok joj strašni grčevi nisu potpuno poremetili život. – U aprilu prošle godine imala sam najteže napade. Po celu noć, bez prestanka, bol me je, od butine nadole, izluđivao. Tih večeri nijedan mišić nije zaobišao grč. Ako bih i uspela da zaspim, budio me je toliko jak bol da sam satima pokušavala da dođem sebi. Ujutro sam jedva mogla da stojim na nogama. Bolovi u listu postali su gotovo svakodnevni i (kako je vreme prolazilo) sve intenzivniji. Jednom sam sedela u restoranu i bol u butini naterao me ja da odem sa ručka. Znam da je to strašno iskustvo posledica unutrašnjih proširenih vena koje se kod mene nisu videle, ali ih i te kakoosećala – priča gospođa Kevelj. Pored bolnih grčeva gospođi Kevelj noge su bile „teške” i otečene, a zbog slabe cirkulacije mučile su je nesanica, vrtoglavica, šum u ušima, poremećaj koncentracije, neraspoloženje, osećaj hladnoće, glavobolja, hemoroidi.
– Moja sestra je tog aprila došla iz Švedske i od nje sam čula za preparat Venovin, sa kojim je imala sjajno iskustvo jer je i sama imala sličnih problema sa venama. Pošto sam devet meseci svakodnevno uzimala Venovin, osećam se potpuno preporođeno. Prvo su se proredili grčevi u nogama, da bi pre nekoliko meseci potpuno nestali. Ne osećam više težinu u nogama. Počela sam bolje da spavam, vratile su mi se koncentracija i stabilnost – zaključuje Munevera Kevelj.